Kapcsolat

Tel: +36-20 257 7866

      +36-20 234 4190


E-mail: agro-filter@gmail.hu

Nyitvatartás:
Nincs konkrét nyitvatartás.

Használja a fenti elérhetőségeket

 

AGRO-FILTER Facebook

Megosztás

Légszűrő tisztítása

2019.12.09.

Légszűrő tisztítása

Légszűrők tisztítás rotációs fúvókákkal (AFB) szerelt eszközzel.
A rendszer bővíthető, így akár a környezet, a műhely vagy a takarítást végző személy is mentesül a porterhelés alól.

A termelés során több területen használunk különösen nagy porterhelést érő légszűrőket. Nagyvonalakban: hulladék- és újrahasznosítás, autóipar, gyógyszeripar, mezőgazdaság, fém- és megmunkás, bányászat, ásványi anyagok feldolgozása, élelmiszeripar, stb. Ha el akarjuk kerülni a szűrők gyakori cseréjével a költségek növekedését, ki kell takaírítani azokat. A takarításukat egyes szűrő gyártő ellenzik. Cserét javasolnak. Mások a gépek forgalmazóihoz hasonlóan 3-5 tisztítást ajánlanak, még az eltömődést jelző jelzése előtt. Ezt az adott területen dolgozók már tapasztalatból tudják, hogy mikor kell ezt elvégezni. Legtöbbszőr hogyan csinálják?

A tapasztalat: sűritett levegővel belülről kifelé, ütögetéssel (a szűrőt, vagy a szűrőt valamihez),  porszívóval kívülről. Stb.

Ezek mind hatásosak a maguk módján, de.

A sűrített levegőt legtöbbször egy hosszúszárú fűvókával használjuk. A levegő pontban éri a szűrőt. Ha túl közel van a betét, sérülhet. Nem tudjuk egyenletesen, hatásos távolságról takarítani, sokáig tart. Mivel színte vonalban fuvatunk, nem biztos, hogy a teljes felület takarításra kerül.

Ütögetéssel sérülhet, deformálódhat a szűrő váza, anyaga, vagy akár a tömítés is.

Porszívóval nagyon lassú és színte csak a külső felületet sikerül takarítani.

Megoldás: AFB

Mi is az az AFB? Magyarul: rotációs szűrő tisztító készülék. Mivel a szűrők különbözó méretűek, tartozik hozzá egy kúp alakú, több átmérőjű, lépcsős fedél, vezetőcső, rotor (igény szerinti átmérőjű) és rotorvédő tárcsa.

Sűrített levegő tömlő van csatlakoztatva a vezetőcső tetején lévő gyorscsatlakozóhoz. A cső alján a rotort (turbinás forgórészt) egy speciális adapter rögzíti. A rotorok különféle méretben kaphatók (75, 115, 150 és 230 mm). Nagyobb méretek igény szerint készíthetők. Ez a forgórész gyorsan forog, és a szűrő belsejéből kifelé, különböző irányba fújja a levegőt. A rotorvédő védi a forgórészt és a szűrőt is. A cső fel-le mozgatásával a szűrő minden pontja így meg lesz tisztítva.

A 4 fúvoka nem egy irányba áll. Forgásuk során egy sávot takarítanak, fel-le mozgatással a szűrő belső palástját teljes felületen éri a negysebességű levegő. A cső megvezetésével közel, mégis biztonságos távolságra vannak a fúvókák. Ezzel növelve a hatásfokot és csökkentve a tisztításra fordított időt. Természetesen a tisztább szűrővel energiát, üzemanyagot is megtakarítunk.

Rotor, védőtárcsávalMunka közben

vissza